Blanc Vi Natural er lavet på druesorten Xarel.Lo, en af Cataloniens mest berømte og anvendte hvidvinsdrue – ikke mindst til Cava-vine. Det er vinhuset Moisès Virgili Rovira i La Nou de Gaià, nordøst vor byen Tarragona, som laver og aftapper vinen. Vinhuset er ellers mest kendt for sine Tarragona, Terra Alta og Cava-vine, men foretog denne ”natural” vinificering for Oleguer Brunet fra Vins Pextina.
Xarel.Lo druerne til denne vin hentes på udvalgte parceller i økologiskdyrkede, højtbeliggende vinmarker, kun med en lille afstand til havet, som sammen med højden sikrer en god afkøling og derved en lang modning af druerne, hvilket tilfører vinen aroma, friskhed og god syre. De ca. 60 år gamle vinstokke, som dyrkes uden kunstvanding, giver desuden god fylde og kompleksitet. Natur-vinificeringen foretages for den første gæring (alkoholisk gæring) uden tilsætning af svovl, med en spontan gæring (med druernes egen gær) og en aftapning på champagneflasker, som udstyres med klassiske champagne-propper. Vinen gennemgår derefter en andengæring på flaske efter Méthode Traditionelle i 15-18 måneder, dog uden efterfølgende ”degoregering”, hvor man normalt fjerner bundfald og efterfylder flaskerne.
Blanc Vi Natural Espumos har en flot, lysgylden farve. Da den hverken er klareret, filtreret eller degorgeret, viser den lidt bundfald eller slør – noget som er klassisk for en naturvin. Vinen har til gengæld bevaret sin friskhed og druen Xarel.Lo’s ”rå” karakter. De fine, forfriskende bobler giver god sprødhed og finesse i munden, hvor den også udvikler aromatiske og modne nuancer af æbler (cider), pærer og eksotiske frugter. Vinen slutter saftig og med en let mineralitet.
Serveres som aperitif, til grønsagsretter, asiatiskprægede skaldyr- fisk- eller fjerkræsretter.
© 2024 Grand Vinhandel Vinoble Holbæk | Webshop af MerkurNord
Looks like you haven't made a choice yet.