Cart 0 0,00 kr.
Cart 0 0,00 kr.

Fornacina, 2023 - Rosso di Montalcino

229,00 kr.

Yderligere information

Land

Italien

Årgang

2023

Drue

100% Sangiovese

Alkohol

14%

Indhold

75 cl

Anbefales til

Krydrede og kraftige kødretter, eksempelvis lammekølle med masser af hvidløg.

Beskrivelse

Lad os præsentere Fornacina. En lille vingård i Toscana, der producerer meget store vine, bl.a. denne vidunderlige Rosso di Montalcino. Rosso di Montalcino betragtes af mange som en "lille Brunello". Og det er med god grund, når talen falder på Fornacina. Vinen er udelukkende produceret på Brunello (Sangiovese). Efter gæringen har vinen tilbragt 12 måneder på egefade. Farven er dybrød og brilliant. Duften er vinøs, intens med lækker frugttoner. Smagen er harmonisk med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner. En fuldkommen og lækker oplevelse!

Serverings TIPS Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er meget velegnet til krydrede og kraftige kødretter, eksempelvis lammekølle med masser af hvidløg, eller en god krydret sammenkogt ret. HØJESTE vurdering i Penge & Privatøkonomi, som skrev: "Rosso di Montalcino betragtes lidt uretfærdigt som Brunellos lillebror.

Vinene laves også udelukkende på sangiovese fra markerne omkring byen Montalcino, og den eneste forskel er, at de kun skal fadlagres seks måneder mod to år for Brunello. På den lille økologiske vingård Fornacina lagres Rosso´en et år i botti, områdets traditionelle store fade, og både stil og kvalitet ligger tæt på en klassisk Brunello til den dobbelte pris. Kjærsgaard: Mørke kirsebær, lakrids og kridt, saftig med fine tanniner. Elegant og ret lækker. Fleischer: Klassisk, luftig stil med toner af medicinskab, skovbund og brun farin. Skønt glas!

Følg med på Facebook & Instagram

Grand Vinhandel Vinoble Holbæk

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Kurv
Kurven er tom.

Du har ikke tilføjet noget til kurven.