Cart 0 0,00 kr.
Cart 0 0,00 kr.

Chateau Batailley, Pauillac 5. Cru

799,00 kr.

Yderligere information

Årgang

2017

Drue

Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot

Land

Frankrig

Beskrivelse

Batailley 2017 er sammensat af 80% Cabernet Sauvignon, 17% Merlot og 3% Petit Verdot fra vinstokke, som i gennemsnittet er 46 år gamle. Vinificeringen forløber separat for hver druesort og parcel, med en lang og kølig gæring på ståltanke, en malolaktisk gæring og en modning i 18 måneder på franske egetræsfade af 225 l., hvoraf de 60% var nye for 2017.

I 2017 blev de fleste store slotte i Pauillac forskånet for hård frost på grund af deres nærhed til floden. Udbyttet var dog begrænset og kvaliteten en smule under 2016. Årgangen byder på klassiske Pauillac-vine, som har mere delikathed og som er mere hurtigmodnende end normalt. Ofte vil man anbefale at drikke Pauillac 2017 før 2016.

Vinen har en dyb, rubinrød farve. Duften byder på ret modne nuancer af mynte, blommer og solbær samt et strejf af vanilje. Smagen er en smule lettere end normalt, men alligevel kompleks og harmonisk, med sarte nuancer af mørke bær og elegante toner af milde krydderier samt lidt lakrids og bitter chokolade til sidst. Eftersmagen er lang og elegant, næsten cool climate-agtig, og det matcher i grunden Pauillac-stilen godt. Vinen vil være en god ledsager til rødt kød, retter med fuglevildt eller lam og til mange stuvede kødretter. Prøv den også til en god, moden rødskimmelost. Batailley fortjener at blive serveret i store glas!

Følg med på Facebook & Instagram

Grand Vinhandel Vinoble Holbæk

Hvis du stadig har tilgode at stifte bekendtskab med de spændende vine fra Etna, så er her en anbefaling til første møde.
Nerello Mascalese er en lys og saftig drue som giver nogle elegante vine.

Kom ned og se vores udvalg af hvidvin og rødvin fra Etna!
...

☀☀Varm Pinse ☀☀
Der bliver lovet sol og sommer i den kommende weekend, hvilket kalder på kold Rosé!
Så skynd dig ned og få fyldt depoterne op, med denne skønne Chiaretto fra Lenotti.
En vaske ægte tørstslukker! Frugtig og frisk!
Server i generøse mængder og nyd i store slurke!
...

*** Friske forsyninger***

Kom forbi og køb de lækre romkugler fra Bak`s!
...

GlenAllachie 12 års single malt er en lækker sødlig whisky, som overvejende er lagret på sherryfade. De første toner, som tankerne falder på når man stikker næsen i glasset, er flødekarameller og honning i en kombination med rosiner og lidt ristet kaffe i baggrunden. I smagen finder man toner af både honning, marcipan og bananer mens afslutningen giver aromaer i retning af flødekaramel, rosiner og kaffe. ...

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom.

Du har ikke tilføjet noget til kurven.