Cart 0 0,00 kr.
Cart 0 0,00 kr.

Vins Petxina, “Blanc VI Natural” Brisat, Orange-Vin

179,00 kr.

Yderligere information

Drue

Xarel lo

Land

Spanien

Beskrivelse

Orange-vinen ”Vi Brisat” er lavet på druesorten Cartoixà Mari (også kaldet Xarel.Lo Vermell), en lokal variant i Catalonien. Drueskallen er en smule roséfarvet og giver derfor en rosé- eller orange-farve ved skindmacereringen. Begrebet ”Brisat” blev ofte brugt i Catalonien for hvidvine lavet efter gammel tradition (gæring med skallerne og ingen filtrering).

Det er vinhuset Moisès Virgili Rovira i La Nou de Gaià, nordøst vor byen Tarragona, som laver og aftapper vinen. Vinhuset er ellers mest kendt for sine Tarragona, Terra Alta og Cava-vine, men har altså lavet denne ”brisat-orange” vin for Oleguer Brunet fra Vins Pextina.

Xarel.Lo Vermel druerne er økologiskdyrket i højtbeliggende små parceller omringet af skove, kun 5 km. fra Middelhavet, som sammen med højden sikrer en god afkøling og derved en lang modning af druerne, hvilket giver aroma, friskhed og god syre til vinen. Orange-vinificeringen foretages uden tilsætning af svovl, med en spontan gæring med skallerne (med druernes egen gær), en presning og en aftapning uden filtrering. Vinen er desuden modnet i 18 måneder på ståltanke og på flaske for at bevare friskheden og druens ”rå” karakter.

Vi Brisat har en lakse/orange farve, og da den hverken er klareret eller filtreret, virker den en smule sløret (det man kalder ”Brisat” i Catalonien). Duften afslører aromaer af vilde blomster, hvide frugter (passionsfrugter, litchi og hvide ferskner) samt citrus. Smagen er frisk og med god sprødhed. Vinen slutter med delikate, letsaltede og mineralske toner. Det er både en kødfuld, frugtig og meget appetitvækkende vin.

Serveres som aperitif, til grønsagsretter, asiatiskprægede skaldyr- fisk- eller fjerkræsretter. Prøv den også til en fyldig grønsagssuppe eller en kraftig oksehalesuppe!

Følg med på Facebook & Instagram

Grand Vinhandel Vinoble Holbæk

Hvis du stadig har tilgode at stifte bekendtskab med de spændende vine fra Etna, så er her en anbefaling til første møde.
Nerello Mascalese er en lys og saftig drue som giver nogle elegante vine.

Kom ned og se vores udvalg af hvidvin og rødvin fra Etna!
...

☀☀Varm Pinse ☀☀
Der bliver lovet sol og sommer i den kommende weekend, hvilket kalder på kold Rosé!
Så skynd dig ned og få fyldt depoterne op, med denne skønne Chiaretto fra Lenotti.
En vaske ægte tørstslukker! Frugtig og frisk!
Server i generøse mængder og nyd i store slurke!
...

*** Friske forsyninger***

Kom forbi og køb de lækre romkugler fra Bak`s!
...

GlenAllachie 12 års single malt er en lækker sødlig whisky, som overvejende er lagret på sherryfade. De første toner, som tankerne falder på når man stikker næsen i glasset, er flødekarameller og honning i en kombination med rosiner og lidt ristet kaffe i baggrunden. I smagen finder man toner af både honning, marcipan og bananer mens afslutningen giver aromaer i retning af flødekaramel, rosiner og kaffe. ...

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom.

Du har ikke tilføjet noget til kurven.