Cart 0 0,00 kr.
Cart 0 0,00 kr.

Montes – Folly Syrah Apalta

799,00 kr.

Yderligere information

Årgang

2019

Drue

Syrah

Land

Chile

Beskrivelse

Folly har fået sit navn efter, at mange betragtede det som tåbeligt at plante Syrah højere oppe på Apalta bjerget, end nogen tidligere havde gjort. Men Aurelio Montes fulgte sin intuition, og Folly modbeviser da også kritikken og blev således den første Syrahbaserede topvin fra Chile. Vinen er lavet på Syrah fra de højest plantede vinstokke på de stejle skråninger på op til 45 grader på ejendommen Finca de Apalta. Udbyttet holdes helt nede på 3,5-4 tons pr. hektar, og druerne er små, da de vokser i højden. Bladene omkring klaserne fjernes primo januar, for at give mere luft og soleksponering til druerne, som på denne måde er både mere modne og mere sunde.

Klaserne håndplukkes i små kasser af 8-10 kg. i de køligste morgentimer, for at undgå masning og oxidering. En yderlige sortering foretages ved ankomsten til vingården. Derefter bliver druerne afstilket men ikke knust, inden de gennemgår en kølig skindmaceration i 5 dage. Derefter øges temperaturen for at starte gæringen (10 dage), efterfulgt af en post-maceration, i 10 dage, en presning og en malolaktisk gæring. Vinen modner i 18 mdr. på 80% nye og 20% et år gamle franske barriques, inden den aftappes let filtreret.

Vinen har en dyb rubinrød farve. I duften finder man brombær, blåbær og mørke blommer og et strejf af chokolade. Smagen er kompleks og velstruktureret med mange lag. Der er masser af bær som boysenbær og brombær men også sekundære aromaer som mokka, chokolade og mange krydrede noter som hvid peber. Afslutningen er lang og intens og fornemmes blød og harmonisk pga. den friske syre og de velintegrerede tanniner. Dekanter den gerne og server den ved 18 grader til fx den store røde bøf, gerne en rib eye, dyrekød og and.

Følg med på Facebook & Instagram

Grand Vinhandel Vinoble Holbæk

🍾🍷☀ Fredagssmagning d. 24-5-2024 ☀🍷🍾
Endnu en fredag betyder naturligvis endnu en fredagssmagning.
Vi har fundet en håndfuld vine frem med meget forskellig DNA, så der burde være noget hvor en hver smag.
Den Hemmelige blev ikke gættet i sidste uge. Der var tale om Carmenere fra Chile.
Ugens pulje er dermed oppe på 4 flasker!

Vi ses i kælderen
...

Hvis du stadig har tilgode at stifte bekendtskab med de spændende vine fra Etna, så er her en anbefaling til første møde.
Nerello Mascalese er en lys og saftig drue som giver nogle elegante vine.

Kom ned og se vores udvalg af hvidvin og rødvin fra Etna!
...

☀☀Varm Pinse ☀☀
Der bliver lovet sol og sommer i den kommende weekend, hvilket kalder på kold Rosé!
Så skynd dig ned og få fyldt depoterne op, med denne skønne Chiaretto fra Lenotti.
En vaske ægte tørstslukker! Frugtig og frisk!
Server i generøse mængder og nyd i store slurke!
...

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom.

Du har ikke tilføjet noget til kurven.