Cart 0 0,00 kr.
Cart 0 0,00 kr.

Lunaria – Civitas Spumante Pecorino BIO PET NAT

159,00 kr.

Yderligere information

Drue

Pecorino

Land

Italien

Beskrivelse

Med denne Pecorino Spumante ”PET NAT” (Pétillant Naturel), forsøger man hos Cantina Orsogna at gå tilbage til den tid, hvor man i Abruzzo lavede mousserende vine uden tilsætning af svovl, gær eller sukkerlikør. Druerne hentes i vingårdens biodynamiskdyrkede, højtbeliggende vinmarker (450-500 m.o.h.), hvor forholdsvis kølige vækstbetingelser giver et længere modningsforløb, som betyder meget aromatiske og sprøde vine.

Ved ankomsten til kælderen bliver de hele klaser skånsomt presset, så druernes naturlige gærceller på skindene kommer i kontakt med mosten og sukkeret, og starter en naturlig gæring. Processen foregår køligt (13°-14°C) og langsomt på ståltanke, og stoppes, mens der stadig er sukker nok i vinen til en anden gæring på flaske, uden tilsætning af gær eller sukkerlikør, som det ellers er sædvane for en normal spumante (Méthode Traditionelle).

Vinen bliver naturligt mousserende i flasken, hvor næsten alt sukkeret omdannes til alkohol (6 g./l. restsukker, Brut Nature). Vinen bliver efterfølgende hverken ”degorgeret” eller tilsat sukkerlikør, og beholder således druens naturlige, frugtagtige og aromatiske nuancer, men også et naturligt bundfald, som tilfører vinen endnu mere karakter. Man kan enten rejse flasken nogle timer inden servering, så bundfaldet falder i bunden, eller vende flasken ”upside down”, hvis man ønsker at nyde de særlige ”vilde” toner, man finder i bundfaldet.

Spumante Pecorino har meget livligt skum ved serveringen og efterfølgende små, vedvarende bobler. Flot gylden farve med grønligt skær. Duften er meget klassisk Pecorino, tør og mineralsk med typiske gærtoner, som passer utrolig godt med toner af citrusfrugter (bl.a. grape), vilde blomster, men også mere cremede toner af mango og passionsfrugt. Smagen er utrolig sprød, kompleks og struktureret. Perfekt som aperitif men også velegnet til pastaretter eller risottoer, eller til skaldyr og fisk.

Følg med på Facebook & Instagram

Grand Vinhandel Vinoble Holbæk

🍾🍷FREDAGSSMAGNING D. 19-7-2024🍷🍾
Vi tager jer en tur rundt til 3 af de store vinlandet i Europa.
Turen starter traditionen tro i Champagne, hvor ugens vin er en blanc de blancs fra Mesnil-Sur-Oger.
En klassisk, rank, slank og tør Champagne med de eftertragtede noter af brioche, modne æbler og citrusfrugter. Prisen er 379,- kr. pr. fl.
Fra Tyskland er der en spätlese med charmerende sødme, på druen Bacchus, som er en krydsning af Silvaner, Riesling og Müller-Thurgau. Fredagsprisen er 89,- kr. pr. fl.
Verdejo fra Rueda i Spanien er en frisk, letløbende, tørstslukkende hvidvin, som på alle parametre kan betragtes som en perfekt hverdagshvidvin. Prisen er fornuftigt og anvendelsesmulighederne mange. 75,- kr. pr. fl.
De røde vin på fredag, er et udtryk for at vi håber på at vejret igen bliver til at der skal grilles.
2 oplagte grillvine fra henholdsvis Frankrig og Spanien.
Klassisk Saint-Emilion fra højre bred af Gironde floden i Bordeaux. 159,- kr. pr. fl. eller 2 fl. for 275,-.
Den spanske kandidat er en Rioja, som naturligvis er lavet på Tempranillo. Fredagspris pr. fl. 99,-

Endnu en uge uden korrekte bud på ugens hemmelige vin.
Der var tale om en Shiraz fra Australien.
4 uger i træk uden et korrekt bud, gør naturligvis puljen endnu mere attraktiv.
Den er nu på fredag oppe på 5 flasker vin, så der er alt mulig god grund, til at komme forbi og gætte med og naturligvis købe en flaske eller 2 til weekenden.
...

🍾🍷FREDAGSSMAGNING D. 12/7-2024 🍷🍾
Italien og Frankrig er de bedst sælgende vinlande, i hvert fald i vores butik og vores del af markedet.
Ser man på statistikken over hvilke vinlander der sælger mest i Danmark, er Italien nummer 1 og Frankrig nummer 3. På andenpladsen finder vi Australien, da de producere store mængder bulkvin, som sælges på 3 og 5 liters Bag-In-Box, som er et kæmpe marked herhjemme. Faktisk er ca. hver tredje glas herhjemme, skænket fra en Bag-In-Box, eller såkaldt BIB.
Det er dog ikke noget vi mærker i vores segment, så derfor står Italien og Frankrig øverst på vores podie.

Vi har fundet 5 skønne sommervine frem, som vi glæder os til at servere for jer!

Den Hemmelige blev ikke gættet i fredags. Det var en flaske Zweigelt fra Østrig, som havde fundet vej til karaflen. En drue som er en krydsning af St. Laurent og Blaufränkisch og som stort set kun bliver dyrket i Østrig. Druen producere ofte almindelige hverdagsvine, som kan bruges bredt i gastronomien.

Puljen er nu på 4 flasker, så kom ned og gæt med!
...

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.