Druerne (40% Corvina, 40% Corvinone og 20% Rondinella) til denne DECUS Ripasso er hentet på Lenottis vinmarker i Valpolicella Classico nær Gardasøen. Alle parcellerne er beplantede efter ”pergola” eller ”espalier” systemet, som sikrer druerne en perfekt modning og tillader kølige vinde fra Gardasøen at suse gennem rækkerne. Dette afkøler og tørrer druerne og beskytter dem mod bl.a. skimmelsygdomme. Første udgave af denne vin blev lavet i superårgangen 2015. Kvaliteten og modningen af druerne var så usædvanlig, at man bestemte sig for at lave en prestige udgave af en Valpolicella Ripasso.
DECUS Ripasso er ganske enkelt en imponerende vin. Farven er mørk og dyb, og i duften finder man en Ripassos eller en Amarones klassiske toner af kirsebærsten, mandler, modne, mørke kirsebær og blommer. Samtidigt finder man meget charmerende og friske, ranke nuancer af vilde bær (tyttebær, hindbær) og friskkværnede røde druer. Smagen er meget kompleks, velouragtig og koncentreret med marcipan og svesker samt en lækker friskhed til sidst. Det er en meget vellavet vin med en fantastisk balance mellem sprødhed, bærsødme og alkohol, som trods de 15% slet ikke dominerer. Server den til stegt lam, kalv eller okse, til vildtretter og til fx rødskimmeloste.
© 2025 Grand Vinhandel Vinoble Holbæk | Webshop af MerkurNord
Du har ikke tilføjet noget til kurven.