Cart 0 0,00 kr.
Cart 0 0,00 kr.

Johanneshof Reinisch, Ried Lores Chardonnay

299,00 kr.

Yderligere information

Årgang

2019

Drue

Chardonnay

Land

Østrig

Beskrivelse

Chardonnay-druerne til denne vin hentes på vinmarken Ried Lores (4 ha.) i Tattendorf, tæt på de marker, hvor man normalt henter rødvinsdruer. Det er områdets køligste vinmark, og sammen med en særpræget undergrund af kalkaflejringer i dybden, og lag af næringsrigt sort vulkanjord i overfladen, giver det perfekte dyrkningsforhold til Chardonnay og i øvrigt også til Sauvignon Blanc. De 25-35 år gamle vinstokke på marken giver Chardonnay-vine med en ideel balance mellem styrke, elegance og struktur.

Efter en selektiv håndplukning presses druerne i hele klaser straks efter ankomsten til kælderen, og mosten føres direkte i træfade af 225 og 700 l. (50% nye), hvor en spontan gæring starter (med druernes egne gærceller). Derefter gennemgår vinen en malolaktisk gæring og en modning i 10 måneder i de samme fade, med løbende omrøring.

Vinen har Chardonnays klassiske sprøde, elegante toner i både duft og smag, men også druesortens typiske let-eksotiske og cremede karakter. Man fornemmer terroir’ens kølige stil og en tørhed og mineralitet, som gør vinen perfekt til gastronomien.

Matcher skaldyrs- eller fiskeretter (ikke mindst cremede supper), men også retter med lyst kød eller retter med grillede eller stegte grønsager.

Følg med på Facebook & Instagram

Grand Vinhandel Vinoble Holbæk

🍾🍷FREDAGSSMAGNING D. 19-7-2024🍷🍾
Vi tager jer en tur rundt til 3 af de store vinlandet i Europa.
Turen starter traditionen tro i Champagne, hvor ugens vin er en blanc de blancs fra Mesnil-Sur-Oger.
En klassisk, rank, slank og tør Champagne med de eftertragtede noter af brioche, modne æbler og citrusfrugter. Prisen er 379,- kr. pr. fl.
Fra Tyskland er der en spätlese med charmerende sødme, på druen Bacchus, som er en krydsning af Silvaner, Riesling og Müller-Thurgau. Fredagsprisen er 89,- kr. pr. fl.
Verdejo fra Rueda i Spanien er en frisk, letløbende, tørstslukkende hvidvin, som på alle parametre kan betragtes som en perfekt hverdagshvidvin. Prisen er fornuftigt og anvendelsesmulighederne mange. 75,- kr. pr. fl.
De røde vin på fredag, er et udtryk for at vi håber på at vejret igen bliver til at der skal grilles.
2 oplagte grillvine fra henholdsvis Frankrig og Spanien.
Klassisk Saint-Emilion fra højre bred af Gironde floden i Bordeaux. 159,- kr. pr. fl. eller 2 fl. for 275,-.
Den spanske kandidat er en Rioja, som naturligvis er lavet på Tempranillo. Fredagspris pr. fl. 99,-

Endnu en uge uden korrekte bud på ugens hemmelige vin.
Der var tale om en Shiraz fra Australien.
4 uger i træk uden et korrekt bud, gør naturligvis puljen endnu mere attraktiv.
Den er nu på fredag oppe på 5 flasker vin, så der er alt mulig god grund, til at komme forbi og gætte med og naturligvis købe en flaske eller 2 til weekenden.
...

🍾🍷FREDAGSSMAGNING D. 12/7-2024 🍷🍾
Italien og Frankrig er de bedst sælgende vinlande, i hvert fald i vores butik og vores del af markedet.
Ser man på statistikken over hvilke vinlander der sælger mest i Danmark, er Italien nummer 1 og Frankrig nummer 3. På andenpladsen finder vi Australien, da de producere store mængder bulkvin, som sælges på 3 og 5 liters Bag-In-Box, som er et kæmpe marked herhjemme. Faktisk er ca. hver tredje glas herhjemme, skænket fra en Bag-In-Box, eller såkaldt BIB.
Det er dog ikke noget vi mærker i vores segment, så derfor står Italien og Frankrig øverst på vores podie.

Vi har fundet 5 skønne sommervine frem, som vi glæder os til at servere for jer!

Den Hemmelige blev ikke gættet i fredags. Det var en flaske Zweigelt fra Østrig, som havde fundet vej til karaflen. En drue som er en krydsning af St. Laurent og Blaufränkisch og som stort set kun bliver dyrket i Østrig. Druen producere ofte almindelige hverdagsvine, som kan bruges bredt i gastronomien.

Puljen er nu på 4 flasker, så kom ned og gæt med!
...

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.