Cart 0 0,00 kr.
Cart 0 0,00 kr.

Fidora - Valpolicella Ripasso

210,00 kr.

Yderligere information

Land

Italien

Drue

Corvina, Corvinone, Rondinella

Årgang

2020

Beskrivelse

Fidoras Valpolicella er lavet på Corvina (60-65%), Corvinone (20-25%) og Rondinella dyrket på en enkelt skråning i Illasidalen øst for Verona. Vinmarken hører til vingården Monte Tabor, som er blevet dyrket økologisk siden 1992. Vinstokkene er anlagt i pergola-opbinding, i en højde af 220-500 m.o.h., på en undergrund af kalkaflejringer, som giver meget aromatiske og komplekse vine. Højden giver god udluftning og kølighed mellem vinrækkerne og derved meget sunde druer.

Druerne er afstilket, og efter en skånsom masning og en kold macerering bliver de gæret i ståltanke. Vinen bliver opbevaret på tank til januar-februar, hvor den blandes med druemasken efter presningen af Amaronevinen og gennemgår en ny gæring (15-20 dage). Derefter bliver vinen modnet i 24 mdr. på franske træfade af forskellige størrelser.

Ripasso processen tilfører vinen mere struktur og aroma end en almindelig Valpolicella. Farven er brillant med flotte, dybe, rubinrøde nuancer. I duften er vinen meget sammensat, med mørke bærnuancer – kirsebær, blommer, vilde brombær – men også toner af vanilje og krydderier. I smagen er vinen kødfuld og struktureret, med en god balance mellem frugttoner, tannin og alkohol. Den har en lang, meget harmonisk og en smule krydret eftersmag med modne og eksotiske nuancer, som minder en smule om en Amarone.

Følg med på Facebook & Instagram

Grand Vinhandel Vinoble Holbæk
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Kurv
Kurven er tom.

Du har ikke tilføjet noget til kurven.