‘Les Crais’ består egentligt af 4 vinmarker, som er samlet øst for selve landsbyen Gevrey-Chambertin, i et fladt område, hvor undergrunden består af brunt jord med mergel og kalksten, som oprindeligt gled ned fra sletten højere oppe. Det giver rødvine, som både har styrke og god finesse og aroma. Druerne ankommer til kælderen i små kasser og selekteres på et sorteringsbord. Druerne bliver overført til gæringstanke, hvor man først gennemfører en kold skindmacerering i 7-10 dage for at udtrække så meget aroma, farve og smag som muligt. Efter gæringen bliver vinen overføres på fad, hvor man først foretager en malolaktisk gæring, efterfulgt af en lang modning. Under hele processen tager man hensyn til månens cyklus, ifølge biodynamiske principper.Med ‘Les Crais’ ønsker man i vinificeringen at prioritere vinens blødhed og frugtrige stil. Det er lykkedes meget godt. I duften finder man nuancer af violer, kirsebær og hindbær med lækre, krydrede toner. I smagen har vinen velour og kødfuldhed med en god dybde og samtidigt sarte, afrundede frugttoner. Det er en meget charmerende og næsten forførende vin, som man hurtigt bliver ven med. Serveres til okse, kalv, lam og råvildt.
© 2024 Grand Vinhandel Vinoble Holbæk | Webshop af MerkurNord
Looks like you haven't made a choice yet.