Cart 0 0,00 kr.
Cart 0 0,00 kr.

2012 Cristal Rosé – Louis Roederer

4.900,00 kr.

Yderligere information

Årgang

2012

Drue

Chardonnay, Pinot Noir

Land

Frankrig

Beskrivelse

2012 hører til blandt de besværlige årgange i Champagne, hvor man måtte vise al sin faglige kunnen i vinmarkerne, især hen over foråret og først på sommeren. Heldigvis fik man masser af sol på sensommeren, noget som sikrede en perfekt modning for de få, men meget koncentrerede druer. 2012 betragtes allerede nu som en af de allerstørste årgange i Champagne, med masser af struktur og fylde, finesse og harmoni.

Cristal Rosé 2012 er lavet på Pinot Noir (56%) og Chardonnay (44%) fra Roederers egne 1. Cru marker i Aÿ; Verzenay, Verzy og Cumières for Pinot Noir, og Le Mesnil, Oger og Avize for Chardonnay. For at opnå Cristal Rosés smukke farve og stil bruger man hos Louis Roederer en såkaldt ”skind-macerering”, hvor skindet fra Pinot Noir druerne i flere timer holdes i kontakt med mosten inden presning. Til denne vin anvender man bl.a. Pinot Noir fra nogle af firmaets ældste vinstokke i Cumières, som producerer ekstremt modne druer med en usædvanlig aromakoncentration. For 2012 er ca. 15% af vinen gæret på træfade – og uden efterfølgende malolaktisk gæring. Vinen er derefter champagniseret på flaske (2. gæringen) i 6 år og er tilsat 8 g. doseringslikør pr. liter. Efter degorgeringen er vinen gemt yderligere 8 måneder hos Roederer inden frigivelse.

Cristal Rosé 2012 har en flot laksefarve med gyldne nuancer. Boblerne er små, lette og vedvarende. I duften byder 2012 på mange, komplekse detaljer. Her finder man klassiske nuancer af røde bær som skovjordbær, vilde hindbær, fuglekirsebær, men også mere eksotiske toner af appelsinskal, mandarin, jernurt og akacieblomst. Selv om smagen er meget frugtrig og sammensat, er det først og fremmest finessen, renheden og charmen, som dominerer i Cristal Rosé 2012. De tre nøgleord bør være: Elegance, skjult styrke og vedvarenhed. Prøv den til kaviar, fisk, hummer, østers eller bare som en sublim aperitif!

Følg med på Facebook & Instagram

Grand Vinhandel Vinoble Holbæk

🍾🍷☀ Fredagssmagning d. 24-5-2024 ☀🍷🍾
Endnu en fredag betyder naturligvis endnu en fredagssmagning.
Vi har fundet en håndfuld vine frem med meget forskellig DNA, så der burde være noget hvor en hver smag.
Den Hemmelige blev ikke gættet i sidste uge. Der var tale om Carmenere fra Chile.
Ugens pulje er dermed oppe på 4 flasker!

Vi ses i kælderen
...

Hvis du stadig har tilgode at stifte bekendtskab med de spændende vine fra Etna, så er her en anbefaling til første møde.
Nerello Mascalese er en lys og saftig drue som giver nogle elegante vine.

Kom ned og se vores udvalg af hvidvin og rødvin fra Etna!
...

☀☀Varm Pinse ☀☀
Der bliver lovet sol og sommer i den kommende weekend, hvilket kalder på kold Rosé!
Så skynd dig ned og få fyldt depoterne op, med denne skønne Chiaretto fra Lenotti.
En vaske ægte tørstslukker! Frugtig og frisk!
Server i generøse mængder og nyd i store slurke!
...

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom.

Du har ikke tilføjet noget til kurven.