Selve navnet betyder på italiensk ”bare det var sandt” og blev valgt, fordi det indeholder en snært af ironi og håb. En typisk piemontesisk (eller Gaja’sk) måde at få smilene frem på, når der er blevet investeret et kæmpe stykke arbejde, som det er tilfældet for projektet Ca’ Marcanda.
Siden 2015 er Magari sammensat af 60% Cabernet Franc, 30% Cabernet Sauvignon og 10% Petit Verdot, men sammensætningen kan variere en smule efter årgang. Hver druesort bliver gæret separat i ståltanke. Efter endt malolaktisk gæring bliver de 3 vine modnet i 12 måneder på nye og et til to år gamle barriques (225 l.). Sammenstikningen foregår nogle uger inden aftapningen. Vinen bliver yderligere lagret i nogle mdr. før afskibning.
For 2017 oplevede man en meget mild og tør vinter og forår og knopskydningen skete et par uger før det normal. Sommeren var ekstremt varm og tør, med meget små druer til følge. Heldigvis kom der sammenlagt 50 mm. regn i begyndelsen af september, noget som sænkede temperaturen og tilførte druer mere vand, friskhed og syre. Høsten blev dog ca. 40% under det normale og man var nødt til at styre processen i kælderen skarp, for at opnå friskhed og harmoni i vinene.
Det er lykkedes ganske godt og 2017 Magari er på trods af den stor fylde og koncentration samtidigt ganske harmonisk. Farven er som altid for Magari ekstremt mørk, og i duften finder man både aromatiske nuancer af krydderier som kanel og muskatnød, men også mørkere toner af brombær, solbær og lakrids. I smagen har den en god balance mellem kompleksitet og friskhed. Den giver allerede meget i sin ungdom, men vil fortjene lidt modning eller en tur på karaffel. Magari tager meget plads smagsmæssigt og bør derfor serveres med retter, som kan give den modstand: Lammekød, vildt, okse eller kraftige hvid- eller rødskimmeloste.
© 2024 Grand Vinhandel Vinoble Holbæk | Webshop af MerkurNord
Looks like you haven't made a choice yet.