Cart 0 0,00 kr.
Cart 0 0,00 kr.

Alberto Ballarin Langhe Nebbiolo

199,00 kr.

Yderligere information

Årgang

2020

Drue

Nebbiolo

Land

Italien

Beskrivelse

Langhe Nebbiolo kommer fra marker beliggende i La Morra og Monforte d’Alba og er lavet på 100% Nebbiolo. Markerne vender mod sydvest og ligger i 250 m.o.h. Undergrunden består hovedsageligt af kalk- og blå mergelholdig jord. Vinstokkene er mellem 15 og 30 år gamle.

Gæringen foregår på temperaturregulerede ståltanke, og efter en malolaktisk gæring bliver vinen modnet i 6 måneder på store slavonske træfade. Inden den forlader vingården bliver vinen yderligere modnet i min. 10-12 måneder på flaske i kælderen.

Langhe Nebbiolo har en mellemdyb, rubinrød farve. I duften vælter det nærmest ud med røde frugtnuancer, men man finder også mere diskrete toner af blomster som roser og violer. Den er delikat, elegant, en smule tøvende først i munden, men udvikler hurtigt den meget karakteristiske sødme af frisk Nebbiolo. Efter at man i 2017 begyndte at modne på fade i stedet for ståltanke, har vinen helt klart fået mere velour og kompleksitet. Den giver allerede utrolig meget fra sig i sin ungdom!

Server den til fjerkræ, svinekød, kalv, lam og fuglevildt.

Følg med på Facebook & Instagram

Grand Vinhandel Vinoble Holbæk

Hvis du stadig har tilgode at stifte bekendtskab med de spændende vine fra Etna, så er her en anbefaling til første møde.
Nerello Mascalese er en lys og saftig drue som giver nogle elegante vine.

Kom ned og se vores udvalg af hvidvin og rødvin fra Etna!
...

☀☀Varm Pinse ☀☀
Der bliver lovet sol og sommer i den kommende weekend, hvilket kalder på kold Rosé!
Så skynd dig ned og få fyldt depoterne op, med denne skønne Chiaretto fra Lenotti.
En vaske ægte tørstslukker! Frugtig og frisk!
Server i generøse mængder og nyd i store slurke!
...

*** Friske forsyninger***

Kom forbi og køb de lækre romkugler fra Bak`s!
...

GlenAllachie 12 års single malt er en lækker sødlig whisky, som overvejende er lagret på sherryfade. De første toner, som tankerne falder på når man stikker næsen i glasset, er flødekarameller og honning i en kombination med rosiner og lidt ristet kaffe i baggrunden. I smagen finder man toner af både honning, marcipan og bananer mens afslutningen giver aromaer i retning af flødekaramel, rosiner og kaffe. ...

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom.

Du har ikke tilføjet noget til kurven.