Cabernet Sauvignon-druerne (100%) til denne vin hentes på forskellige parceller på ejendommen i McLaren Vale, hvor en del af dem allerede blev beplantet i 1890’erne, og hvor alle i dag er dyrket økologiske og nogle biodynamiske. Høsten foregår manuelt ved optimal balance mellem smags-, sukker- og syreindhold. De forskellige parceller er høstet og vinificeret separat. Efter en afstilkning og en let masning foregår gæringen køligt på åbne gæringskar, med druernes egen gærceller og med to daglige omrøringer. Ved endt gæring bliver vinene presset og overført til en kombination af nye og brugte franske træfade (500 l.), hvor de modner i 9 måneder. Vinen aftappes efter en sammenstikning af vinene fra de forskellige parceller og en kort naturlig bundfældning på tank, uden filtrering.
Vinen har en dyb, blank, rubinrød farve. Duften er umiddelbar og frugtrig, med krydrede toner af paprika og kanel, som matcher godt de mere flygtige nuancer af hindbær og tyttebær. Man finder nogle af de samme nuancer i smagen, hvor stilen er ret elegant og trækarakteren er godt integreret i frugten. Det er en vin, som allerede giver meget fra sig i sin ungdom, men som uden tvivl vil kunne gemmes i en del år. Serveres til fx grillet lam, okse eller kalv, men også til gryderetter med fx råvildt.
© 2024 Grand Vinhandel Vinoble Holbæk | Webshop af MerkurNord
Du har ikke tilføjet noget til kurven.