Cart 0 0,00 kr.
Cart 0 0,00 kr.

Gradis Ciutta, “Collio” Ribolla Gialla

210,00 kr.

Yderligere information

Drue

Ribolla Gialla

Land

Italien

Beskrivelse

Druesorten Ribolla Gialla menes at være den ældste hvidvinsdrue i Collio, hvor den allerede blev dyrket af romerne, dengang under navnet Evola. Gradis’ Ciuttas Ribolla Gialla druer (100%) kommer fra parceller i Ruttars og Buloval, sydøst for Monte Calvario bjerget, i en højde af 180 m.o.h. Jordbunden her består hovedsageligt af sandsten, kalk og mergel, en sammensætning som nærmest er perfekt for Ribolla Gialla. Som for resten af ejendommen er disse parceller under konvertering til økologisk dyrkning.

Efter plukning bliver druerne skånsomt mast og gennemgår en kold maceration med skindet i 24 timer (såkaldt criomaceration), før de presses. Gæringen af mosten foretages i ståltanke, under kølige forhold og med druernes egen gær. Efter endt gæring holdes vinen på sit lie (bundfald) i 6-8 måneder, og filtreres kun let inden aftapning. Alt dette for at give vinen større aroma og frugtintensitet.

Vinen har en blank, gylden farve. I duften er den en smule ‘cremet’, med sødmefulde, eksotiske frugttoner først, men ret hurtigt udvikler den en friskhed og sprødhed, som mere går mod citrusfrugter og litchi. I smagen er vinen meget harmonisk, på samme tid fed og elegant, med en flot tørhed til sidst. Eftersmagen er meget intens og kompleks. Serveres til cremede supper (asparges, svampe), skaldyrs- eller fiskeretter med kraftig fond eller til kalv eller fjerkræ i lyse saucer. Prøv den også til asiatiskprægede retter. Serveringstemperatur: 8-10 grader.

Følg med på Facebook & Instagram

Grand Vinhandel Vinoble Holbæk

Hvis du stadig har tilgode at stifte bekendtskab med de spændende vine fra Etna, så er her en anbefaling til første møde.
Nerello Mascalese er en lys og saftig drue som giver nogle elegante vine.

Kom ned og se vores udvalg af hvidvin og rødvin fra Etna!
...

☀☀Varm Pinse ☀☀
Der bliver lovet sol og sommer i den kommende weekend, hvilket kalder på kold Rosé!
Så skynd dig ned og få fyldt depoterne op, med denne skønne Chiaretto fra Lenotti.
En vaske ægte tørstslukker! Frugtig og frisk!
Server i generøse mængder og nyd i store slurke!
...

*** Friske forsyninger***

Kom forbi og køb de lækre romkugler fra Bak`s!
...

GlenAllachie 12 års single malt er en lækker sødlig whisky, som overvejende er lagret på sherryfade. De første toner, som tankerne falder på når man stikker næsen i glasset, er flødekarameller og honning i en kombination med rosiner og lidt ristet kaffe i baggrunden. I smagen finder man toner af både honning, marcipan og bananer mens afslutningen giver aromaer i retning af flødekaramel, rosiner og kaffe. ...

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom.

Du har ikke tilføjet noget til kurven.