Cart 0 0,00 kr.
Cart 0 0,00 kr.

Domaine Anderson, Chardonnay

399,00 kr.

Yderligere information

Drue

Chardonnay

Land

USA

Beskrivelse

61% af Chardonnay-druerne kommer fra vinmarken Walraven (CCOF Organic). Den stenrige undergrund som findes her, kræver en stor arbejdsindsats for at undgå erosion, men til gengæld giver den fantastisk præcise og mineralske vine. De resterende 39% kommer fra vinmarken Dach (CCOF Organic og Demeter Biodynamic).

Høsten foregår om natten, når temperaturen er lavest, og presningen af de hele klaser foregår straks efter ankomsten til kælderen. Mosten overføres til små træfade, hvor en spontan gæring starter med druernes vilde gær. Den efterfølges af en langsom malolaktisk gæring i løbet af vinteren og første del af foråret. Efter sammenstikningen af vinene, modnes vinen i 10 mdr. på egefade (8% nye) fra udvalgte bødkere i Bourgogne (bl.a. François Frères, Sirugue og Seguin Moreau).

På trods af sin oprindelse i Californien, som ofte forbindes med varme og kraftige vine, er det den delikate og sprøde stil, som dominerer i denne Chardonnay. Duften byder på friskplukkede Granny Smith-æbler, citrusfrugter. friske krydderurter og saltede, mineralske nuancer. Smagen er sprød med flot struktur og tørhed som matcher de lækre, komplekse og en smule eksotiske toner af citron-verbena, timian og hvide ferskner. Klasse!

Servér vinen til de bedste gastronomiske kreationer med skaldyr, fisk og kylling, men også til pasta- og risottoretter.

Følg med på Facebook & Instagram

Grand Vinhandel Vinoble Holbæk

🍾🍷FREDAGSSMAGNING D. 19-7-2024🍷🍾
Vi tager jer en tur rundt til 3 af de store vinlandet i Europa.
Turen starter traditionen tro i Champagne, hvor ugens vin er en blanc de blancs fra Mesnil-Sur-Oger.
En klassisk, rank, slank og tør Champagne med de eftertragtede noter af brioche, modne æbler og citrusfrugter. Prisen er 379,- kr. pr. fl.
Fra Tyskland er der en spätlese med charmerende sødme, på druen Bacchus, som er en krydsning af Silvaner, Riesling og Müller-Thurgau. Fredagsprisen er 89,- kr. pr. fl.
Verdejo fra Rueda i Spanien er en frisk, letløbende, tørstslukkende hvidvin, som på alle parametre kan betragtes som en perfekt hverdagshvidvin. Prisen er fornuftigt og anvendelsesmulighederne mange. 75,- kr. pr. fl.
De røde vin på fredag, er et udtryk for at vi håber på at vejret igen bliver til at der skal grilles.
2 oplagte grillvine fra henholdsvis Frankrig og Spanien.
Klassisk Saint-Emilion fra højre bred af Gironde floden i Bordeaux. 159,- kr. pr. fl. eller 2 fl. for 275,-.
Den spanske kandidat er en Rioja, som naturligvis er lavet på Tempranillo. Fredagspris pr. fl. 99,-

Endnu en uge uden korrekte bud på ugens hemmelige vin.
Der var tale om en Shiraz fra Australien.
4 uger i træk uden et korrekt bud, gør naturligvis puljen endnu mere attraktiv.
Den er nu på fredag oppe på 5 flasker vin, så der er alt mulig god grund, til at komme forbi og gætte med og naturligvis købe en flaske eller 2 til weekenden.
...

🍾🍷FREDAGSSMAGNING D. 12/7-2024 🍷🍾
Italien og Frankrig er de bedst sælgende vinlande, i hvert fald i vores butik og vores del af markedet.
Ser man på statistikken over hvilke vinlander der sælger mest i Danmark, er Italien nummer 1 og Frankrig nummer 3. På andenpladsen finder vi Australien, da de producere store mængder bulkvin, som sælges på 3 og 5 liters Bag-In-Box, som er et kæmpe marked herhjemme. Faktisk er ca. hver tredje glas herhjemme, skænket fra en Bag-In-Box, eller såkaldt BIB.
Det er dog ikke noget vi mærker i vores segment, så derfor står Italien og Frankrig øverst på vores podie.

Vi har fundet 5 skønne sommervine frem, som vi glæder os til at servere for jer!

Den Hemmelige blev ikke gættet i fredags. Det var en flaske Zweigelt fra Østrig, som havde fundet vej til karaflen. En drue som er en krydsning af St. Laurent og Blaufränkisch og som stort set kun bliver dyrket i Østrig. Druen producere ofte almindelige hverdagsvine, som kan bruges bredt i gastronomien.

Puljen er nu på 4 flasker, så kom ned og gæt med!
...

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.