Cart 0 0,00 kr.
Cart 0 0,00 kr.

Chateau de Pez, 2. Pez

299,00 kr.

Yderligere information

Årgang

2020

Drue

Cabernet Sauvignon, Merlot

Land

Frankrig

Beskrivelse

2nd Pez er Château de Pez’ såkaldte 2. vin, som i nogle årgange sammensættes af vine, der frasorteres under sammenstikningen af 1. vinen. Vinen får derfor i princippet samme behandling som storbroderen under høsten og vinificeringen. I 2020 gav et meget tørt forår og sommer store bekymringer i Saint-Estèphe. Teamet bag Château de Pez måtte bruge al sin kunnen under beskæringen, samtidig med, at slottets ældre vinstokke måtte hente vand i de dybe reserver i vinmarkerne. Det omfattende dræningsarbejde slottets team har foretaget i de senere år gav fuldt udbytte i 2020.

I 2020 foretog man de separate gæringer på en kombination af klassiske Médoc-gæringskar af træ og temperaturregulerede koniske ståltanke. Vinene gennemgik derefter en malolaktisk gæring. For første gang er 2nd Pez modnet i 12 måneder på lige del franske barriques af 225 l. (ca 30% nye) og ståltanke. Derpå foretog man ”assemblagen”, hvor slottets smagepanel udvælger det optimale blandingsforhold for årgangen, med hovedvægten lagt på Cabernet Sauvignon. 2. vinen blev sammensat af 65% Cabernet Sauvignon og 35% Merlot for 2020-årgang.

Næsten mirakeluløst gav den ekstremt tørre årgang 2020 vine med bid og friskhed på Château de Pez. 2nd Pez er faktisk lige til at nyde i sin ungdom. Duften er åben og umiddelbar med toner af roser, violer og hindbær. Sødmefuldheden i næsen varsler om god velour og rundhed i smagen, men vinen har også en forbavsende kødfuldhed og kompleksitet. Her finder man masser af lækre frugtnuancer af skovbær, kirsebær og hindbær. Eftersmagen er præcis og tanninrig. En appetitvækkende Saint-Estèphe! Prøv den sammen med retter med kalv, lam, vildt eller okse, men også til hvidskimmeloste.

Følg med på Facebook & Instagram

Grand Vinhandel Vinoble Holbæk

Hvis du stadig har tilgode at stifte bekendtskab med de spændende vine fra Etna, så er her en anbefaling til første møde.
Nerello Mascalese er en lys og saftig drue som giver nogle elegante vine.

Kom ned og se vores udvalg af hvidvin og rødvin fra Etna!
...

☀☀Varm Pinse ☀☀
Der bliver lovet sol og sommer i den kommende weekend, hvilket kalder på kold Rosé!
Så skynd dig ned og få fyldt depoterne op, med denne skønne Chiaretto fra Lenotti.
En vaske ægte tørstslukker! Frugtig og frisk!
Server i generøse mængder og nyd i store slurke!
...

*** Friske forsyninger***

Kom forbi og køb de lækre romkugler fra Bak`s!
...

GlenAllachie 12 års single malt er en lækker sødlig whisky, som overvejende er lagret på sherryfade. De første toner, som tankerne falder på når man stikker næsen i glasset, er flødekarameller og honning i en kombination med rosiner og lidt ristet kaffe i baggrunden. I smagen finder man toner af både honning, marcipan og bananer mens afslutningen giver aromaer i retning af flødekaramel, rosiner og kaffe. ...

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom.

Du har ikke tilføjet noget til kurven.